Îndepărtează-ți tatuajul la Laser Eraser!

Laser Eraser, De Laser Eraser
Luni, 22.05.2023

Îndepărtează-ți tatuajul la Laser Eraser!

Îndepărtarea tatuajelor

Îndepărtarea tatuajelor este o procedură de îndepărtare a cernelii permanente de pe piele. Dacă aveți un tatuaj pe care nu îl mai doriți, medicul dumneavoastră vă poate sugera un tip de îndepărtare a tatuajului, cum ar fi terapia cu laser. Îndepărtarea tatuajelor de către un dermatolog este sigură, dar poate avea efecte secundare, cum ar fi cicatrici.

Ce este îndepărtarea tatuajelor?

Un tatuaj este o formă permanentă de modificare a corpului în care un artist injectează cerneluri și pigmenți (coloranți) în piele. Îndepărtarea tatuajelor este o procedură pentru a îndepărta această cerneală permanentă din corpul tău. În mod normal, sistemul tău imunitar lucrează pentru a elimina particulele străine din organism, dar particulele de cerneală sunt prea mari pentru ca sistemul tău imunitar să le elimine, motiv pentru care sunt permanente. Îndepărtarea tatuajelor poate fi un proces complex care poate dura mai multe sesiuni pentru a se finaliza. Acest lucru se întâmplă deoarece granule de cerneală permanente de la tatuajele profesionale există sub suprafața pielii.


Există mai multe opțiuni pentru îndepărtarea tatuajelor, cea mai comună fiind îndepărtarea tatuajelor cu laser. Dacă sunteți interesat să eliminați un tatuaj nedorit, discutați cu un furnizor de asistență medicală sau cu un dermatolog pentru a vedea care sunt opțiunile dvs. pentru a-l îndepărta. Îndepărtarea tatuajelor cu laser folosește impulsuri de lumină direcționate către pielea ta pentru a elimina tatuajele nedorite.

Cum funcționează îndepărtarea tatuajelor?

Fiecare tip de îndepărtare a tatuajelor funcționează diferit. Scopul îndepărtarii tatuajelor este de a descompune particulele permanente de cerneală în particule mai mici pe care sistemul imunitar le poate îndepărta în siguranță din organism. Acesta este modul în care funcționează cremele pentru îndepărtarea tatuajelor cu laser și pentru îndepărtarea tatuajelor cu un risc mai mic de apariție a cicatricilor. Dermabraziunea, peelingurile chimice și excizia chirurgicală se concentrează pe îndepărtarea pielii sau a straturilor de piele care au particule permanente de cerneală pentru tatuaj. Acest lucru permite pielii tale să se vindece în jurul locului în care a fost un tatuaj pentru a face să pară ca și cum tatuajul nu a fost niciodată acolo. Acest lucru cauzează de obicei cicatrici.


Doare îndepărtarea tatuajelor?

În funcție de tipul de îndepărtare a tatuajelor pe care îl alegeți, pot exista diferite niveluri de durere sau disconfort. Unii oameni spun că îndepărtarea este la fel ca și a-ți face un tatuaj, în timp ce alții o aseamănă cu senzația că o bandă de cauciuc este ruptă de pielea lor. Pielea dumneavoastră poate fi dureroasă după procedură.


Cine este candidatul pentru îndepărtarea tatuajelor?

Ați putea fi un candidat pentru îndepărtarea tatuajelor dacă:

  • Aveți un tatuaj pe care doriți să îl eliminați.
  • Sunteti sănătos
  • Nu fumați
  • Aveți așteptări realiste pentru procedură
  • Înțelegeți riscurile și posibilele efecte secundare ale tratamentului


De ce oamenii își elimină tatuajele?

Fiecare are propriul motiv pentru care vrea să îndepărteze un tatuaj. Unele dintre cele mai comune motive includ:

  • Nu-ți mai place tatuajul.
  • Slujba ta nu permite tatuaje vizibile.
  • Tatuajul tău îți amintește de cineva sau ceva care a avut un impact negativ asupra vieții tale.


Care sunt tipurile de îndepărtare a tatuajelor?


Există diferite tipuri de îndepărtare a tatuajelor disponibile, inclusiv:


Îndepărtarea tatuajelor cu laser: laserele sunt fascicule de lumină focalizate direcționate spre pielea ta. Laserele încălzesc particulele de cerneală din piele pentru a le descompune în particule mai mici, care sunt mai ușor de îndepărtat de sistemul imunitar. Pot fi necesare mai multe sesiuni de terapie cu laser pentru a elimina un tatuaj.

Dermabraziunea: Dermabraziunea este un tip de procedură chirurgicală în care un instrument special îndepărtează straturile exterioare ale pielii care conțin cerneală pentru tatuaj. Veți avea nevoie de un anestezic local sau general pentru această procedură. După procedură, veți avea o rană deschisă pe piele care trebuie să se vindece.

Peelingurile chimice: Peelingurile chimice folosesc substanțe chimice precum acidul tricloroacetic pentru a îndepărta cerneala permanentă de pe piele. Un furnizor va aplica substanța chimică pe piele, ceea ce va face ca straturile exterioare ale pielii să se decojească.

Excizia chirurgicală: o excizie chirurgicală este o procedură chirurgicală de tăiere a pielii care conține un tatuaj. Un chirurg vă va cusă pielea rămasă împreună după îndepărtarea pielii tatuate. Această procedură funcționează bine cu tatuajele mici și nu este eficientă pentru tatuajele mari.

Creme pentru îndepărtarea tatuajelor: Cremele pentru îndepărtarea tatuajelor sunt disponibile, dar nu sunt la fel de reușite la îndepărtarea tatuajelor ca alte terapii. Puteți folosi creme pentru îndepărtarea tatuajului acasă, frecând crema pe pielea unde aveți un tatuaj nedorit. Majoritatea cremelor de îndepărtare a tatuajelor conțin acizi care vă pot irita sau deteriora pielea. Cremele pentru îndepărtarea tatuajelor funcționează lent, așa că ar putea dura câteva luni de utilizare regulată înainte de a vedea rezultatele.

 

Care este procesul unei proceduri de îndepărtare a tatuajelor cu laser?

Înainte de procedură, vă veți întâlni cu un medic calificat și certificat care vă va evalua situația și vă va informa despre proces. Ei vă vor evalua pielea și vă pot pune întrebări care ar putea include:


Când ți-ai făcut acest tatuaj?

Ați trecut prin vreo procedură anterioară de îndepărtare a tatuajelor?

Tatuajul a fost aplicat de un amator sau profesionist?

Furnizorul dumneavoastră va măsura, de asemenea, dimensiunea tatuajului dvs. și ar putea să-i facă o fotografie pentru a înregistra rezultatele procedurii dumneavoastră. Furnizorul dumneavoastră va alege un plan de tratament în funcție de tipul și culoarea cernelii din tatuaj și de adâncimea pigmentului de tatuaj din corpul dumneavoastră.


În timpul unei proceduri de îndepărtare a tatuajelor cu laser, vă puteți aștepta să se întâmple următoarele:


Veți purta ochelari de protecție pentru ochi.

Reacția pielii dumneavoastră la laser este testată pentru a determina cea mai eficientă energie pentru tratament.

Tratamentul în sine constă în plasarea unei piese de mână pe suprafața pielii și activarea luminii laser în mod repetat (puls) pe suprafața tatuajului.

Tatuajele mai mici necesită mai puține pulsuri, iar cele mai mari necesită mai multe. În ambele cazuri, tatuajul necesită vizite multiple pentru tratamente. După fiecare tratament, tatuajul ar trebui să devină mai ușor.

După fiecare sesiune, medicul dumneavoastră vă va oferi instrucțiuni despre cum să vă îngrijiți pielea


De ce este nevoie de mai mult de o ședință pentru a elimina un tatuaj cu îndepărtarea tatuajului cu laser?

Este nevoie de mai mult de o ședință pentru a elimina un tatuaj, deoarece atunci când ți-ai făcut tatuajul, artistul tău tatuator a aplicat cerneala în straturi. Deoarece laserele sparg pigmentul de cerneală în particule mai mici, este nevoie de ceva timp între sesiuni pentru ca corpul tău să elimine cerneala. Pielea ta are nevoie de timp pentru a se vindeca. Dacă primiți tratamente cu laser, procedura poate provoca uneori umflături și vezicule și poate modifica temporar culoarea pielii. Uneori, se pot dezvolta cicatrici superficiale sau pielea ta poate fi decolorată permanent


Îndepărtarea tatuajului cu laser îmi va elimina complet tatuajul?

Procesul de îndepărtare a tatuajelor fiecărei persoane este diferit. Este relativ obișnuit ca îndepărtarea tatuajului să nu îndepărteze complet un tatuaj. Dar unele proceduri de îndepărtare a tatuajului vor elimina complet tatuajul din corpul tău. Când îndepărtarea tatuajelor nu are succes 100%, unele culori ale vopselei pentru tatuaje rezistă îndepărtarii, iar unii pigmenti sunt prea adânci pentru ca laserele să poată ajunge, de exemplu. Anumite culori pot fi mai ușor de îndepărtat decât altele. Tatuajele albastre sau negre răspund bine la tratamentul cu laser, deoarece absorb mai bine lumina.


Pot îndepărta un tatuaj acasă?

Există unele tipuri de îndepărtare a tatuajelor la domiciliu care nu sunt recomandate de furnizorii de asistență medicală, deoarece vă pot deteriora pielea sau pot provoca o infecție.


Cremele pentru îndepărtarea tatuajelor sunt un tip de tratament la domiciliu în care frecați o cremă pe piele la fel ca cu o loțiune. Cremele pentru îndepărtarea tatuajelor pretind că descompun particulele permanente de cerneală din piele folosind substanțe chimice puternice. Succesul cremelor de îndepărtare a tatuajelor variază și mulți oameni se confruntă cu iritații ale pielii după utilizarea cremei.


Un alt tip de proces de îndepărtare acasă a tatuajelor este salabrasion, care este îndepărtarea straturilor superioare ale pielii folosind o frecare agresivă cu sare. Acest tip de îndepărtare a tatuajelor poate provoca durere sau poate duce la o infecție.


Dacă doriți să eliminați un tatuaj, vizitați un furnizor de asistență medicală sau un dermatolog și nu încercați să vă îndepărtați singur tatuajul acasă.


Cât durează îndepărtarea tatuajelor?

Fiecare tip de îndepărtare a tatuajului durează o perioadă diferită de timp, în funcție de dimensiunea, culoarea și locația tatuajului. Poate varia de la câteva minute pentru îndepărtarea tatuajului cu laser sau câteva ore pentru excizia chirurgicală. Este posibil să aveți nevoie de mai multe sesiuni de îndepărtare a tatuajelor, mai ales dacă alegeți îndepărtarea tatuajelor cu laser. Poate dura între șase și 12 vizite și uneori mai multe înainte de a vedea rezultate.


Cum îmi îngrijesc pielea după îndepărtarea tatuajului?

Furnizorul dumneavoastră de asistență medicală sau chirurgul va discuta instrucțiuni despre cum ar trebui să aveți grijă de pielea dumneavoastră după o procedură de îndepărtare a tatuajelor.


Imediat după tratament, puteți aplica un pachet de gheață pentru a calma zona tratată. Poate fi necesar să aplicați pe piele o cremă sau un unguent antibiotic local. Ar trebui să folosiți un bandaj pentru a proteja locul.


Puteți face duș a doua zi, dar cel mai bine este să evitați frecarea zonei afectate. De asemenea, ar trebui să acoperiți zona tratată cu protecție solară atunci când mergeți în aer liber. Încercați să nu vă luați pielea după tratament, deoarece ar putea duce la cicatrici.

 

 RISCURI / BENEFICII


Îndepărtarea tatuajelor este sigură?

Da, îndepărtarea tatuajului este sigură dacă îți îndepărtezi tatuajul de către un furnizor de servicii medicale autorizat sau certificat care este specializat în îndepărtarea tatuajelor.


Datorită tehnologiei mai noi, tratamentul tatuajelor cu sisteme laser a devenit mult mai eficient, cu risc mai mic de cicatrici. Nu uitați că acest sfat este în general și nu ar trebui să înlocuiască îndrumările furnizorului dvs. Pentru detalii despre cazul dvs. specific, aranjați o vizită la un furnizor de asistență medicală cu experiență în îndepărtarea tatuajelor.


Care sunt beneficiile unei proceduri de îndepărtare a tatuajelor?

Beneficiile îndepărtării tatuajelor includ:


Scapa eficient de tatuajele nedorite.

Îmbunătățiți-vă aspectul și încrederea în sine.

Timp limitat de recuperare după îndepărtarea cu laser.

O cantitate minimă de durere sau disconfort.

Este relativ sigur.


Care sunt riscurile sau complicațiile acestei proceduri?

Ca și în cazul oricărei proceduri, există riscuri potențiale asociate cu procedurile de îndepărtare a tatuajelor, care ar putea include:

Cicatrici.

Infecții.

Decolorarea pielii.

Iritație sau erupție cutanată.

Durere sau disconfort.

Nu ar trebui să încercați să vă îndepărtați singur tatuajul acasă. În cel mai bun caz, eforturile vor fi ineficiente. În cel mai rău caz, ar putea fi periculoase pentru sănătatea dumneavoastră.


Îndepărtarea tatuajelor într-un salon de tatuaje sau un spa, deși poate este mai sigură decât remediile de la domiciliu, prezintă totuși unele riscuri. Un dermatolog instruit vă poate lua în considerare mai bine starea generală de sănătate și vă poate ghida în mod mai responsabil cu privire la cel mai sigur plan de tratament.


Îndepărtarea tatuajelor cauzează cicatrici?

Da, unele tipuri de îndepărtare a tatuajelor pot cauza cicatrici. Puteți preveni probabilitatea apariției cicatricilor prin îngrijirea pielii după o procedură sau o sesiune de îndepărtare și urmând instrucțiunile de îngrijire ulterioară ale furnizorului de servicii medicale.


RECUPERARE ȘI PERSPECTIVE

Câte ședințe sunt necesare pentru a elimina un tatuaj?

Numărul de ședințe necesare pentru a elimina un tatuaj depinde de dimensiunea și culoarea cernelii tatuajului tău. Este mult mai ușor să aplicați un tatuaj decât să eliminați unul. Pentru îndepărtarea tatuajelor cu laser, ar putea dura între șase și 12 ședințe înainte de a vedea rezultatele finale pe piele. Discutați cu furnizorul de asistență medicală despre câte ședințe ar putea fi necesare pentru a vă îndepărta tatuajul.

 

 

Articole recomandate


PROGRAMEAZĂ O ȘEDINȚĂ ACUM

Va rugam sa completati campurile necesare.